Over ons

Met passie en heel veel liefde ben ik de leider van deze roedel !

Katleen

Katleen De Kinder

Oprichter Rak Sunakh

2016

Eind 2016 besloten mijn ex-partner en ik op zoek te gaan naar een hond die paste in ons gezin. Al surfend en google-end kwamen wij terecht bij de Thai Ridgeback. Een ras met een handleiding, actief buiten – dus ideaal als partner in crime voor onze lange(re) wandelingen, onopgemerkt in huis en een levenslange uitdaging om hun pit in goeie banen te leiden.

Katleen-en-Serge

De eerste stap

We lieten ons oog vallen op een zwarte charmeur eersteklas : Panache du Royaume des Chi’s. Met zijn donkerbruine ogen en zijn aangeboren “bravoure”, had deze 9 weken jonge pup geen seconde nodig om onze harten te veroveren! Heen-en-weer naar Charleroi (België) en ons avontuur was vertrokken.

Panache Panache

Kerstcadeau uit de duizend

De zin naar een speelkameraad was groot, héél groot.
Via een hobbelig pad, kwamen we na maanden zoektocht in Duitsland terecht. Amper 2 weken was Ujana vom Crown Hill, toen ze ons overtuigde dat zij het “Godsgeschenk” is waarop onze naam stond.
Meer dan gepast, vervolledigde zij ons Thai Ridgeback gezin op Kerstavond 2017.

Ujana Ujana

Herplaatsing

Zomer 2018 passeerde op Facebook de vraag naar een herplaatsing van een blauwe teef. Na 2 maanden druk overleg, besloten we dat Daen Thai’s Nuangern F24 een mooie aanvulling zou zijn aan onze TRD family. Nuangern is als 8 maand jonge pup geïmporteerd uit Thailand en heeft 2,5 jaar in Tsjechië geleefd. Ze was onvoldoende gesocialiseerd en erg onzeker. Haar rugzak zullen we nooit helemaal kunnen leegmaken maar bij ons wordt ze ondergedompeld in 101 ervaringen.

Nuangern Nuangern

4 kleuren

Was het het empty nest syndroom of was het de drang naar de vierkleurige volledigheid ? Wie zal het zeggen … Maar Daen Thai’s Sopa Chompoo maakte al snel haar opwachting : ons isabella meisje, geïmporteerd uit Thailand, verenigde zich vanaf dag 1 als lid van onze TRD family. Deze enthousiaste “most pretty pink girl” geniet van ieder moment ! Deze juffrouw is enorm leergierig en snel van aannemen.

Sopa Sopa

From Russia with Love

Winter 2020 ging Serge op bezoek bij onze vrienden in Moskou en was het love @ first sight met Nellirel Samsara, dochter van multichampion en wereldkampioen Nellirel Everest Top. Een stoere zwarte parel from Russia with Love nam het vliegtuig, Serge achterna naar België. Zij is een échte alfa teef en vond haar draai helaas niet in onze roedel. Wij beslisten dan ook op zoek te gaan naar een meer geschikte plek waar zij helemaal zichzelf kan zijn … En die vond Sammy bij Ramathibodi aka Maui, een reu uit ons allereerste nest. Het koppeltje geniet van de Spaanse zon en kan uren samen spelen en ravotten.

Sammy SammySpanje

Vreemde eend in de bijt

Love at first sight was het dan weer voor Katleen met Xolotime Mariposa Mistica-Rak Sunakh. Na het op Facebook zien passeren van de allereerste puppyfoto’s kreeg ze haar niet meer uit haar hoofd. Het hart overwon het verstand en deze Xoloitcuintli nestelde zich tussen onze stoere Thai Ridgebacks. Deze aparte verschijning is immer enthousiast en heeft een ongelooflijke klik met iedere hond uit onze roedel. Ze leerde onze terughoudende Nua zelfs helemaal loskomen : het is zo’n genot ze samen te zien spelen !

Mistic Misticbaby

Rode hartendief

Hoog tijd om tussen al dit vrouwelijk geweld te zorgen voor wat testosteron ! Rechtstreeks uit Thailand komt onze rode knapperd Osten TRD. Fah Kamron @ Rak Sunakh aan gevlogen. Omdat we de hiërarchie in onze roedel niet willen verstoren, leeft Kamron bij zijn co-owner in Mechelen. Hij is de zoon van multi-kampioenen bloedlijnen en hij houdt er van zichzelf te tonen op (inter) nationale shows.

Kamronface Kamronshow

Eigen kweek

Winter 2021 besluiten we dochter Rak Sunakh Umika Bhavishy Saat en zoon Rak Sunakh Ul’Thor, uit het nest van isabella Sopa en rode Kamron, in onze kennel te houden. Kleine Mika weet al héél snel haar plekje te veroveren in onze roedel en vindt het zalig om met alle tantes en nonkel Panache, elk op hun manier, te ravotten. Wat een aparte band kunnen we opbouwen met deze kleine energiebom die van de eerste seconde in ons huis woont. Ul’Thor woont in Frankrijk. Zijn baasje zal hem trainen zodat hij met zijn Rak Sunakh familie mee op show kan. We kijken uit naar de ontwikkeling van broer & zus.

Mika

2022

In juni 2022 besluit Serge zijn eigen weg te gaan. De Thai Ridgebacks blijven zijn voornaamste passie. Hij zal nog steeds deelnemen aan (inter)nationale shows. Katleen haar hart ligt bij beide rassen. De Thai Ridgeback blijft voor haar haar beschermer, maar de Xolo heeft haar ziel veroverd. De manier waarop de Xolo met zijn mensenfamilie verbindt is ongezien.
Wij kijken vooruit naar de toekomst en hopen nog enkele nestjes van zowel de Thai Ridgeback als van de Xoloitcuintle Standaard te mogen verwelkomen.

Xolo